Toshiba L54 sorozatú tévék bemutatása

2015/03/30. - írta: Roommate

  • +

o   Kedvező ár

o   Jó képminőség

  • -

o   Nehéz és drága szemüveg

o   Csak alapszintű okostévé funkciók

 

Azért látunk térben, mert a két szemünk által közvetített, egymástól némileg eltérő képet az agyunk egyetlen térhatású (3 dimenziós) érzetté alakítja. Az aktív záras technológia lényege, hogy egy hagyományos LCD kijelzőjén felváltva jelenítik meg, és amikor a bal szem számára érkező képet mutatják, akkor a jobb szemet letakarják és fordítva. Így azonban az egy szemre eső képkockák száma megfeleződik, a frissítési frekvenciának 2x akkorának kell lenni, mint egy hétköznapi tévénél.

Az aktív szemüvegek speciális LCD-ket tartalmaznak, amik felváltva sötétednek el, így mindegyik szem csak a neki szánt képet látja. Az ilyen szemüvegek valamilyen vezeték nélküli technológiával (infra, Bluetooth stb.) csatlakoznak a tévékészülékhez, így azzal összehangolva sötétíti el a lencséket.

active3d.gif

Fotó: http://www.scec.org

 A Toshiba kedvező árú, L54-es sorozatú tévéi a legfontosabb okostévé funkciókat és a jó képminőséget ötvözi, valamint aktív záras 3D-s lehetőséggel is ellátták. Ugyan egyre kevésbé fontosak a 3D-s funkciók, a mai tévéknél ez már alapfunkció. Az aktív záras technológia előnyei a passzív szemüveges változattal szemben, hogy a felbontás nem csökken a 2D-s megjelenítéshez képest, ugyanakkor a szemüveg nehéz, drága és folyton elemet kell cserélnünk benne. Az esetleges villogástól egyesek problémákat tapasztalhatnak, ezért gyerekeknek egyáltalán nem ajánlják. Mindezek mellett a megjelenített kép jó minőségű, feltéve ha eredetileg is 3D-ben felvett videót nézünk.

so-tv-l5-a-smarter-choice.jpg

A korábbi L5-ös sorozatú modellekkel összehasonlítva az L54-es tévék már hálózati adaptert (vezetékes és wifi) is tartalmaznak, és lehetőségünk van az USB portra csatlakoztatott meghajtón található médiafájlok lejátszására is. Alkalmas 2D-3D átalakításra és tartalmaz PVR funkciót is.

A LED háttérvilágítású televíziókat gyakran (helytelenül) LED tévéknek nevezzük. A hagyományos folyadékkristályos kijelzőket ún. hidegkatódos fluoreszcens lámpákkal (CCFL - cold cathode fluorescent lamp) világítják meg. A led tévék kijelzője ugyanúgy LCD (folyadékkristályos), de a háttérvilágításról ledek gondoskodnak. A LED-eket kétféleképpen szokták elhelyezni: dinamikus RGB-ledeket alkalmaznak közvetlenül a képernyő mögött (Direct LED technológia), vagy fehér színű ledeket építenek a képernyő széleibe (Edge LED), és egy elosztó panel segítségével világítják be a teljes képernyőt. A Toshiba L54-es, Full HD felbontású modelljeiben Edge LED technológiát alkalmaznak.

edge-direct-led.jpg

Fotó: http://tvfacts.de

 

Műszaki adatok

Toshiba L54 TV sorozat

  •          Felbontás: Full HD 1920 x 1080 Edge LED TV, aktív záras 3D
  •          AMR+ 400 (Active Motion & Resolution) (2D-ben AMR 200)
  •          Belépő szintű okostévé funkciók internet böngészővel
  •          Átalakítás 2D-ről 3D-re
  •          Csatlakozók: 3 x HDMI, 1 x USB, PC bemenet, HDMI-CEC, beépített Wi-Fi
  •          Hangrendszer: Dolby Digital Plus
  •          USB / HDD / Otthoni hálózat
  •          Kialakítás: fekete szín, vékony keret, ezüstszínű díszítés és talp
  •          Képernyőméretek: 122 cm (48”) és 102 cm (40”)

 

40_48l54xx_front_screen_1_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://showroom.blog.hu/api/trackback/id/tr507212173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása