Acer Switch 10 átalakítható laptop bemutatása

2015/03/06. - írta: Roommate

A piackutató cégek véleménye szerint a közeljövőben (és már manapság is) az átalakítható (2 az 1-ben, hibrid) eszközök előretörése várható. A számok is ezt a tendenciát mutatják. A sokféle gáyrtó többféle módon oldja meg a billentyűzet-táblagép kapcsolatot. Egyesek 360 fokban elforgatható zsanérral, mások speciális, retesszel vagy anélkül működő csatlakozóval látják el eszközeiket. A 100000 forintos kategóriában többféle hibrid van a piacon, persze a teljesítménnyel és tárkapacitással kapcsolatos elvárásaink nem lehetnek túlzóak. A nagy gyártók, a Lenovo, a Dell, a HP, a Toshiba, az Acer stb. egyaránt Intel Atom vagy Pentium alapú változatot kínál, ezek mindegyike egyszerűen alakítható Windows 8-as táblagéppé, ugyanakkor ezek a készülékek egyike sem igazán alkalmas egész napos munkához. Otthoni webezésre, filmezésre, netezgetésre mindegyik jól használható, ugyanakkor ne akarjuk számításigényes alkalmazásokat (grafikai vagy videós programokat, esetleg erősebb játékokat) futtatni.aspireswitch10_sw5-012_sku-zoom-big.png

Az Acer Switch 10 a gyártó elmondása szerint különösen rugalmas használatot tesz lehetővé, és akár 4 különböző üzemmódban is működik. Persze a versenytársak is pont ugyanezt állítják saját megoldásaikról, például a Toshiba is a Radius 11 nevű eszközéről.

A 10,1 hüvelykes kijelzőt egy ún. Snap Hinge tartja. Ez a pánt nagyjából olyan csatlakozókat tartalmaz, amint sok más hibriden is találunk, ugyanakkor itt nem fizikai reteszek, hanem erős mágnesek tartják össze az eszköz két részét. Ezek olyan erősek, hogy a készülék a kijelzőt megfogva is felemelhető.

Míg az Acer Switch 10 sorozat legtöbb modelljében Intel Atom Z3735F processzor található, a nagyobb modelleket már Core i3-as vagy Core-M-es feldolgozóegységekkel szerelték. A különböző változatok egymástól leginkább a kijelző felbontásában (1366x768, 1920x1080, 1280x800), a memória mennyiségében, illetve a beépített meghajtók (SSD és/vagy HDD) kapacitásában különböznek egymástól.

Ahogy a legtöbb hibridnél a billentyűzet kizárólag portokat, esetleg kiegészítő akkumulátort és némely kialakításban beépített meghajtót tartalmaz, így az alapfelszereltséghez tartozó komponensek a „tabletben” találhatók. Ez persze azt is jelenti, hogy notebook üzemmódban a kijelző nehéz, és így az eszköz könnyen feldőlhet, ha nem megfelelő szögben állítjuk azt be. Ez a mágneses megoldás különösen jól használhatónak tűnik, a kijelző lecsatolásához nincs szükség egy bazi nagy retesz átkapcsolására. Versenytársaknál is láttunk egykezes megoldást, ugyanakkor ezek rendszerint magasabb árkategóriás eszközök.

acer_aspire_switch_10_4.jpg

Az Acer Switch 10 készülékháza igényesen kialakított, nincs meg a műanyagérzés. A szigetes elrendezésű billentyűzet kicsit szűkösnek tűnik, bár a főbb gombok (Enter, Shift stb.) elég nagyok. Az érintőlap a kis kialakítás ellenére is jól működik. A kijelző felbontása alapkiépítésben 1280x800 (1366x768-as változat is létezik), ami kevésnek tűnik, ugyanakkor egy ilyen kis átlójú kijelzővel ellátott modellnél ez nem feltétlenül zavaró. A kijelzőn microméretű, a billentyűzeten pedig teljes méretű csatlakozókat találunk, így elképzelhető, hogy adaptereket kell magunkkal vinni, ha több eszközt is egyszerre használnánk.

Az akkumulátor üzemideje átlagos, nagyjából 6 óra, ami egy félnapos utazásra még elegendő, ugyanakkor egy tengerentúli repülőjáraton már bajban lennénk.

07332476-photo-acer-aspire-switch-10_jpg.png

Összefoglalva elmondható, hogy az Acer Switch 10 egy kedvező árú hibrid, a versenytársak nagy részénél olcsóbb, viszont ennek következtében sebességben is némileg kevesebbet kapunk. Mindezek ellenére a mágneses rögzítésnek köszönhetően egyszerűen használható, mint versenytársai nagy része. Egy rövid utazás, vagy egy napközbeni tárgyalás során együtt lehet élni a készülék korlátozott képességeivel, ugyanakkor ez az eszköz nem helyettesítheti maradéktalanul fő számítógépünket.

aspireswitch10_sw5-012_photogallery-02.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://showroom.blog.hu/api/trackback/id/tr337218581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása