Toshiba Satellite Click Mini bemutató

2015/03/10. - írta: Roommate

A Toshiba a Satellite Click Mini, 8,9”-os tabletjét a CES-en, Las Vegasban mutatta be idén januárban. Az európai piacokra a tájékoztatás alapján a második negyedévben érkezik, információnk alapján a magyarországi forgalmazás áprilisban kezdődik.

Ez a 2 az 1-ben eszköz fehér és ezüstszínű változatban készül, és a sokat utazók számára jelent ideális választást. Igazából az érintésvezérléssel működő tablet mellé egy billentyűzetet és egy tapipadot is kapunk. Ha összekapcsoljuk őket, egy jól használható, jó minőségű mini laptopot kapunk. Listaára 250 font (nagyjából 100000 forint) körül várható, persze a megjelenésig még sok minden változhat.

Az eszköz tablet részét impozáns kijelzővel látták el. A 8,9 hüvelykes, 1920 x 1200 felbontású IPS LCD mögött egy négymagos 1,33 GHz-es Intel Atom Z3735F processzor dolgozik. A készülékbe 2 GB memóriát és 32 GB-os méretű eMMC háttértárat építettek be. A microSD kártyahely 128 GB-os kártyákat is olvas, így a háttértárat igényeinknek megfelelően bővíthetjük. A hátoldali kamera 5 megapixeles, míg az előlapi 2 MP felbontású.

A tabletre Windows 8.1 with Bing operációs rendszert telepítettek, és az eszközhöz az Office 365 Egyszemélyes változatának egyéves előfizetése mellett 1 TB felhőalapú OneDrive tárhely is jár.

A billentyűzet – ami sokkal inkább egy laptop billentyűzetére hasonlít, nem pedig a sok eszközhöz ajánlott, tokkal egybeépített eszközre – további akkumulátort és egy SD kártyaolvasót is tartalmaz, így a tárhely akár további 128 GB-tal bővíthető. Mindezeken felül a billentyűzetbe teljes méretű USB portot, míg a tabletbe micro USB csatlakozót is építettek. A tabletbe épített micro HDMI port segítségével az eszköz nagy kijelzőhöz is csatlakoztatható.

satellite_click_mini_life_style_04.jpg

A beépített 2 akkumulátornak köszönhetően az üzemidő 16 óra is lehet úgy, hogy ezen idő alatt akár videózhatunk is. Ráadásul az eszköz okosan használja fel a rendelkezésére álló erőforrásokat. Először a billentyűzetbe épített akkumulátort használja el, és annak kimerülése után kezdi csak el a tabletbe épített energiaforrást meríteni, így a tablet önállóan a lehető leghosszabb ideig használható.

Annak ellenére, hogy a Toshiba Satellite Click Mini könnyen elfér a táskában, viszonylag nehéz. A tablet önmagában nincs fél kiló (470 g), ugyanakkor a billentyűzettel összekapcsolva már 1 kilós az eszköz.

A megalapozott vélemény kialakításához kicsit több időre lenne szükség, meg kellene tapasztalni, hogy a Toshiba Satellite Click Mini mennyire praktikus utazás, a mindennapi munka közben, de a jelek biztatóak. Az előzetes ár alapján pedig úgy tűnik, érdemes lehet megvásárolni, hiszen ezzel csökkenthető azon eszközök mennyisége, amit egy üzleti útra vagy nyaralásra mindenképp magunkkal vinnénk.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://showroom.blog.hu/api/trackback/id/tr217177681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása