Toshiba Satellite Radius 11 bemutató

2015/03/02. - írta: Roommate

  • +
    • Kedvező ár
    • Érdekes 2 az 1-ben dizájn
    • erős zsanér,
    • ventilátor nélküli kialakítás
    • Alacsony felbontású kijelző
    • -
      • Korlátozott betekintési szög
      • Rövid akku üzemidő

    A Toshiba Satellite Radius 11 könnyen átalakítható laptopból táblagéppé, ez talán az egyik leginkább megfizethető 11 hüvelykes hibrid, ugyanakkor a tartóssága kívánnivalót hagy maga után.

    Áttekintés

    A tabletpiac csökkenésének nem a phabletek elterjedése az egyetlen oka. A 2 az 1-ben eszközök (mint például a Toshiba Radius 11) rugalmasabb használatot tesznek lehetővé alacsonyabb áron, mint amennyit egy iPadért fizetnél. A Radius 11 a laptopok és a tabletek előnyeivel egyaránt rendelkezik, ráadásul kijelzője 360 fokban elforgatható, ami azt jelenti, hogy a billentyűzet akkor áll rendelkezésre, amikor csak szükség van rá. Amikor meg nincs, simán átforgatható. Az Intel Pentium CPU, 4 GB memóriával és 500 GB-os merevlemezzel felszerelt hibrid elég jól el van látva a pénzünkért, ugyanakkor az akku üzemideje lehetne hosszabb.

    Dizájn 

    Első ránézésre a Toshiba Satellite Radius 11 pont úgy néz ki, mint egy hétköznapi, kagylóhéj formájú notebook. A fedlap ezüstszínű, műanyag, fényes felületű és pontozott mintájú. A Toshiba Radius 11-et kinyitva feltűnik a 11,6 hüvelykes, fekete kerettel ellátott, fényes, érintésérzékeny kijelző, melynek alján található az elengedhetetlen Windows-gomb.

    A matt, ezüstszínű készülékház egy fekete, szigetes elrendezésű billentyűzetet rejt, oldalán találhatók a szükséges csatlakozók, a hangerőszabályzó és a bekapcsológomb.

    satellite_l10w-b_special_shot_with_screen_interstellar.jpg

    A fedlap – és ezzel együtt a kijelző – akár teljesen átforgatható, így az eszközt egy mozdulattal táblagéppé alakíthatjuk. Az elvékonyodó felső és alsó rész miatt a Radius 11 kicsit ormótlanul néz ki tablet módban. Annak ellenére, hogy az eszköz műanyagból készült, a Toshiba mérnökei jól dolgoztak: a zsanér stabil, a fedlap forgatása könnyű és egyenletes. Ráadásul a Radius 11-ben nem található ventilátor, így zenehallgatás vagy filmezés közben sem hallunk zavaró zörejeket a készülékből.

    Az 1,3 kg tömegű, 289 x 199 x 19,9 mm méretű eszköz versenytársai nagy részénél könnyebb.

    satellite_radius_11_l10w-b_laptop_mode_04_with_screen.jpg

    Kijelző

    Egy 11,6”-os notebook és tablet üzemmódban is használható eszközhöz képest a Radius 11 1366x768-as kijelzőjén megjelenő képek elmosódottak és lágyak.

    A Radius 11 kijelzőjének fényereje több mérés alapján is középkategóriás, a mezőny nagyobb részénél fényesebb, ám találunk nála lényegesen nagyobb fényerejűt is. További méréseket elvégezve pedig megállapítható, hogy a készülék színvisszaadása versenytársainál rosszabb.

    satellite_radius_11_l10w-b_audience_mode_beauty_01_with_logo_warranty-1.jpg

    Audió 

    A beépített sztereó hangszórók elég gyenge eredmény produkálnak. Teljes hangerőn recseg és sziszeg. Ráadásul – ahogy a hasonló méretű notebookoknál általában előfordul – a basszus is nagyon kevés. Hangteljesítménye a mezőny átlagát hozza.

    Portok és webkamera

    A kis készülékbe csak kevés port fér, így a bal oldalon mindössze egy USB 3.0 és egy HDMI, a jobb oldalon pedig egy USB 2.0, valamint egy kombó jack csatlakozót találunk. A bal oldalon az USB 3.0 port mellé egy SD kártyaolvasót is beépítettek.

    A szelfik és videohívások számára a Radius 11-et egy 720p-s webkamerával látták el.

    Teljesítmény

    A Radius 11 alacsony specifikációja ellenére a hétköznapi feladatokban (videózás, böngészés stb.) elég jól teljesít. Az Intel Pentium N3540-es CPU, a 4 GB RAM és az 500 GB-os Radius 11-gyel elég teljesítményt nyújt egyszerűbb játékokhoz is.

    satellite_radius_11_l10w-b_audience_mode_01_with_logo_warranty-1.jpg

    Akku üzemidő 

    Annak ellenére, hogy a Radius 11 egy tablethez képest sokkal rugalmasabban használható, az akkumulátor üzemidejével nem vagyunk megelégedve. Néhány versenytársnál ugyan hosszabb ideig bírja, ugyanakkor elmondható, hogy ebből a szempontból a mezőny alján található.

    Szoftver és garancia 

    A Radius 11 egy kicsit több szoftverrel érkezik, mint amennyire első körben szükségünk lehet. Az Asztalon a Toshiba segédprogramjai mellett egy csomó weboldalra mutató közvetlen parancsikon található.

    satellite_radius_11_l10w-b_presentation_mode_beauty_01_with_logo_warranty-1.jpg

    A Toshiba Start Ikon például a cég saját weboldalára mutat, így a felhasználó rengeteg időt veszteget el indításkor, hogy ezeket a parancsikonokat törölje.

    A Radius 11 garanciája viszont felsőkategóriás: a legtöbb hazai üzletben a gyártó már 3 év jótállással és hazai házhozszállítós szervizzel kínálja.

    Értékelés

    A Toshiba Satellite Radius 11 egy viszonylag jó 2 az 1-ben laptop elfogadható áron. A kialakítás erős, nem érezzük olcsónak, ugyanakkor az egyes üzemmódok között könnyen és egyszerűen tudunk váltani. Ugyanakkor sajnos azt is meg kell állapítsuk, hogy kategóriájának nem a legjobb darabja. A Dell Inspiron 11 3000-et némileg jobb kijelzővel látták el, a billentyűzete is kényelmesebb, az akkumulátor üzemideje is hosszabb. A Radius 11 a hétköznapi feladatokra jó választás, ugyanakkor jobb specifikációval rendelkező versenytársat is találunk a piacon. A 3 év garancia viszont egyedülálló, így az eszköz azoknak mindenképp ajánlható, akiknek a hosszú jótállás kiemelkedő fontosságú.

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://showroom.blog.hu/api/trackback/id/tr657181475

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása