Asus Transformer Book T200TA

2015/03/14. - írta: Roommate

Asus Transformer Book T200TA

  • +
    könnyű 2 az 1-ben hibrid
    IPS kijelző
    a felhasználó által is cserélhető HDD a dokkolóban
    Ethernet port

  • -
    mindössze 40 GB szabad SSD tárhely
    gyenge hangszórók
    Micro HDMI és micro USB port
    közepes akku üzemidő

 

Az Asus Transformer Book T200TA (kb. 145000 forintos áron kapható) egy kedvező árú, kompakt, leválasztható IPS kijelzővel ellátott hibrid. Használható laptopként, de a kijelzőt leválasztva azt táblagépként használhatjuk akár útközben is. Ebben a kategóriában kevés kihívója akad, talán a korábban bemutatott Acer Switch 10-et és a Toshiba Click Minit említhetjük meg.

img_426918.jpg
Kialakítás és funkciók

A T200TA, ez a még a billentyűzetet is csatlakoztatva is kompakt notebook itthon 140000 forint körüli áron kapható. Méretei nagyjából 30x20x3,8 cm, és összesen 1,6 kg-ot nyom. Szétszedve a kijelző és a billentyűzet fele-fele olyan vastag, tömegük is nagyjából 80-80 deka. Ugyanúgy, mint elődjénél a képernyőt egyetlen gomb megnyomásával választhatjuk le. A készülékbe az Acer Switch 10-zel ellentétben mechanikus és nem mágneses csatlakozást építettek, ez kicsit biztonságosabbnak tűnik, mint a versenytárs megoldása.

Egy leválasztható tablethez képes sokféle csatlakozóval rendelkezik. Teljes méretű Ethernet portot, egy USB 2.0 és egy USB 3.0 csatlakozót és a billentyűzet dokkolóját találjuk a billentyűzeten. A tabletbe fejhallgató jacket, egy micro HDMI-t, egy micro USB 2.0 portot és egy microSD kártyaolvasót építettek.

Ahogy a legtöbb zárt tablet esetén, a T200TA sem tartalmaz cserélhető SSD-t vagy bővíthető memóriát, ugyanakkor egy 2,5”-os SATA HDD vagy SSD a dokkolóba beszerelhető. Egy csillagcsavarhúzó segítségével mindössze 15 perces munkával bővíthetjük a rendelkezésre álló tárhelyet. Persze a beépített 64 GB-os SSD kiegészítésére szolgáló extra tárhely eléréséhez a tabletet dokkolni kell, ugyanakkor magunkkal vihetjük kedvenc filmjeinket, fotóinkat. Ez egy jó dolog, hiszen az első elindítás után az SSD-n mindössze 40 GB szabad tárhely marad.

A teljes méretű, háttérvilágítással nem rendelkező billentyűzet használata egyszerű, ahogy a középen elhelyezkedő tapipadé is. A 11,6 hüvelykes, 1366x768-as felbontású kijelzőt 10-ujjas érintésvezérléssel is ellátták. Az IPS panel betekintési szöge kiváló, a gyári adatok alapján 178 fok, vagyis gyakorlatilag bárhonnan látható. A YouTube videók és a weboldalak jól néznek ki rajta, az érintésvezérlés is megfelelő. A beépített hangszórók hangereje némileg gyenge, ugyanakkor a tablet fülhallgatóval kiválóan használható.

A gyártó ezt az eszközt Magyarországon 2 év házhozszállításos jótállással kínálja.

Teljesítmény

A T200TA Transformer Bookban egy Intel Atom Z3775 processzort találunk, ebbe az Intel HD grafikást is beépítették. Ez nagyjából egy hasonló Pentium vagy Celeron teljesítményével működik. A mérések alapján a multimédiás teljesítmény is elfogadható. Ha sokszor szerkesztünk képet vagy videókat, akkor inkább egy minimum Core i3-as vagy i5-ös gépet válasszunk, ugyanakkor az Atom teljesítménye a hétköznapi feladatokra megfelelő. Persze a játékok egyszámjegyű képsebességet produkálnak csak, szóval ne is álmodozunk azon, hogy egy egyszerű játéknál ez az eszköz többre alkalmas.

Az akkumulátor üzemideje elfogadható, a mérések alapján nagyjából 5 óra, ami megfelel a hasonló kategóriás berendezések időtartamának.

Az Asus Transformer Book T200TA egy megfelelő leválasztható kijelzővel rendelkező hibrid, ugyanakkor a piacon vannak nagyobb tárkapacitást és hosszabb akkuidőt kínáló modellek hasonló áron.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://showroom.blog.hu/api/trackback/id/tr987256461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása